Rust

Rust is toch weer wat anders dan ontspanning. En met rust bedoel ik in principe niet meer dan de hoeveelheid slaap die je nodig hebt om een gezond en vitaal lichaam te hebben. Sommige mensen zeggen weleens tegen mij: “Ik heb niet meer dan 5 uur slaap nodig per dag, dan ben ik wel uitgerust”. Zoals we bij defensie dan zeggen. Je bent dan inzetbaar! Maar dit is toch echt wat anders dan daadwerkelijk rekening houden met de slaap die je lichaam nodig heeft om te herstellen en optimaal te kunnen functioneren. Ik ben zeker van mening dat ieder lichaam anders is en dat de ene persoon 5 uur slaap nodig heeft om goed te kunnen functioneren, terwijl de ander pas na 9 uur slaap kan functioneren. Maar het blijft een feit dat ieder lichaam 7-9 uur slaap nodig heeft om zolang mogelijk gezond en vitaal te blijven.

Het is nog veel belangrijker om aan die uren te denken wanneer we ons lichaam continue belasten met de juiste training die hierboven is beschreven. Tijdens deze training belast je de spieren namelijk zo zwaar dat deze echt moeten laten herstellen. En dit herstel gebeurt vooral op het moment dat we aan het slapen zijn.

Ga nou niet elke dag 10 uur of langer slapen want dat is zeker niet wat ik bedoel. Zoals ik hierboven heb beschreven is het lichaam gemaakt om te bewegen. Dus langer slapen dan 9 uur is echt niet nodig. En denk nou niet dat als je de ene avond 3 uur hebt geslapen dat je dat de volgende dag dan wel inhaalt met 13 uur slaap. Want slaap kan je niet inhalen. Het enige wat je dan creëert is een onregelmatig ritme wat nergens goed voor is.

Heel belangrijk dus om een goed ritme te hebben waarbij je genoeg slaap krijgt. En natuurlijk snap ik dat het niet altijd mogelijk is, maar dan komt mijn verhaal van hierboven wel weer een beetje naar boven. Zet jezelf altijd op nummer 1. Morgen is weer een nieuwe dag waarin je kan werken, studeren of andere belangrijke dingen kunt doen.

Neem contact op

Impossible is Nothing

Bel of mail me