Ontspanning

Mensen denken er vaak niet over na hoe belangrijk ontspanning is wanneer je een gezond en vitaal lichaam wilt hebben. Ik denk dat ontspanning niet kan ontbreken in een dagelijks ritme van arbeid en fysieke inspanning. Zonder af en toe te relaxen en iets te doen voor jezelf zal je lichaam uitgeput raken.

En dat hoeft niet eens door fysieke inspanning te zijn! Wanneer we onszelf constant op de tweede plek zetten zal er een moment komen dat we beseffen dat je jezelf helemaal weggecijferd hebt in je eigen leven. Veel mensen zeggen dan weleens tegen me: “Bij mij komen mijn kinderen toch echt op nummer 1 hoor”. Hoe geweldig ik kinderen ook vind, blijft dat toch een slechte basis.

Ik probeer dan altijd de vergelijking te maken op het moment dat je gaat vliegen met je kinderen. Tijdens de vlucht valt de zuurstof weg en is het belangrijk dat je eerst ZELF het zuurstofmasker opzet, voordat je deze bij je kinderen opzet. Dit om te voorkomen dat je zelf zonder zuurstof raakt waardoor je ook je kinderen niet meer kan helpen.

In mijn visie zetten we onszelf dus altijd op nummer 1. Dit betekent dat het werk, de kinderen, partner en ouders altijd op de tweede plek zullen komen. Want als je zelf alles op een rijtje hebt, kan je andere mensen beter “van dienst” zijn.

Maar sommigen zeggen dan weleens tegen mij: “Als ik anderen help dan geeft mij dat een soort van ontspanning”. Maar is dit dan ook zo?! Of geeft het je vooral voldoening? Want dat zijn wel twee verschillende dingen. Persoonlijk haal ik ook heel veel voldoening uit een goede training. En natuurlijk kan je daarmee lekker je hoofd leegmaken en even ergens anders aan denken. Maar ik doel toch op een ander soort ontspanning.

Het blijft natuurlijk lastig om te zeggen wat de juiste ontspanning is voor jou. Maar het moet in ieder geval iets zijn waar jij je prettig bij voelt en waarbij je even ergens anders aan denkt dan de dagelijkse sleur van werken, kinderen, partner, etc. Voorbeelden zijn een lekker warm bad, een boek lezen of van mijn part koekjes bakken als je daarbij je hoofd lekker leeg kunt maken.

Neem contact op

Impossible is Nothing

Bel of mail me