Bewegen

Zoals ik hierboven al had beschreven zie ik in beweging heel wat anders dan in training. Het is eigenlijk al duidelijk wanneer ik de betekenis opschrijf. Beweging is niet meer dan elke vorm van verplaatsing van een organisme of delen daarvan ten opzichte van de omgeving. Terwijl training spreekt over het aanleren, verbeteren of veranderen van bepaalde vaardigheden. Dit even om duidelijk te maken dat ik het over twee verschillende dingen heb.

Maar waarom is beweging dan zo belangrijk in mijn visie?! Ik denk namelijk dat het lichaam gemaakt is om te bewegen. In de huidige maatschappij waarin we leven wordt alles steeds makkelijker gemaakt zodat we zo min mogelijk hoeven te bewegen. Een paar voorbeelden om te laten zien waar ik op doel. Een auto, bezorgservice voor de boodschappen, een lift, kant en klare maaltijden en zo kan ik natuurlijk nog wel even doorgaan. En natuurlijk ga ik nu heus niet roepen dat je voortaan altijd de auto moet laten staan en alleen nog maar met de fiets of lopend naar je werk kan gaan. Maar kijk jezelf nou eens aan in de spiegel en vraag jezelf eens af: "BEWEEG IK WEL GENOEG?!".

Ik denk namelijk dat dit, samen met de verkeerde voeding, de reden is dat het aantal mensen met overgewicht zo ontzettend hoog is in de Westerse cultuur. Wat is er nou lekkerder dan wanneer je op de 2e verdieping woont/werkt dat je even de trap pakt i.p.v. de lift. En hoe lekker is het om de auto een keer te laten staan als je naar je werk gaat. En begin niet over tijd want tegenwoordig ben je eerder met de fiets op je werk dan met de auto. Het zijn maar even twee voorbeelden om mijn punt duidelijk te maken.

Daarnaast denk ik dat iedereen in de ochtend wanneer hij wakker wordt het lichaam gelijk in beweging moet zetten. Het lichaam gaat dan gelijk aan de slag, terwijl als ik eerst mijn krantje ga lezen met een kopje koffie erbij dit nog wel een tijdje duurt.
HET LICHAAM IS GEMAAKT OM TE BEWEGEN!! Anders hadden we wel alleen botten gekregen toen het ontwerp voor ons klaarlag.

Probeer dus het verschil te zien tussen trainen en bewegen. En denk eens na over wat jij voor kleine aanpassingen kan maken in je dagelijkse leven waarbij jij meer gaat bewegen. Het is namelijk zo dat de meeste mensen juiste het tegenovergestelde denken. En dat zorgt ervoor dat we een zeer luie gemeenschap zijn geworden. Dat kan en moet anders als we gezond en vitaal willen blijven.

Neem contact op

Impossible is Nothing

Bel of mail me