Drinken

Ik kan hier ook weer een heel uitgebreid verhaal gaan schrijven waarom alle dranken zo slecht zijn voor je, maar ik denk dat we allemaal wel weten dat bijna al die dranken slecht voor je zijn. Ik ga namelijk niet eens de discussie meer aan met mensen die zeggen: “Maar ik drink Cola light/zero”. Maar er zitten toch 0 kcal in?! Dat kan kloppen. Maar wat zit er wel allemaal in om het die smaak te geven die je toch graag wilt proeven?! Geloof me, het is allemaal slecht voor het lichaam. Ook de dingen waar we van denken dat het toch eigenlijk best goed is voor je zoals melk, is toch eigenlijk helemaal niet zo goed voor je. Ons lichaam is namelijk helemaal niet gemaakt om melk van de koe te drinken. Ons lichaam kan dat helemaal niet verwerken.

Het woord dat ik dan ook wil neerzetten is WATER. Water is de enige drank waarop het lichaam gebouwd is. Het is ook niet voor niets dat het lichaam en de wereld voornamelijk uit water bestaan. Ik vind het soms onwerkelijk hoe erg de verslaving is geworden bij mensen dat ze durven te roepen dat ze water niet lekker vinden. Want hoe gek is dat?! We hebben onszelf zo aangepast aan de Westerse cultuur dat we totaal geen waardering meer hebben voor hetgeen waar toch heel veel mensen honderden kilometers voor lopen. Water zuivert het lichaam en is het enige echte dorstlessende middel. Drink hier zo’n 6-8 glazen per dag van en dan zit je goed. En als je het dan vergeet dan heb ik wel een aantal ezelsbruggetjes om eraan te denken waardoor je wel genoeg water drinkt. Bijvoorbeeld elke keer als je naar het toilet bent geweest een glas achterover gooien of zet de wekker om de 2 uur om een glas te drinken.

Natuurlijk kun je daarnaast bepaalde dingen met mate drinken. Vers geperste jus d’orange, verse kokosmelk, verse ananassap of zelfs een biertje/wijntje op z’n tijd. Denk er wel aan dat ik dan maximaal 1 biertje of wijntje per week bedoel.

Neem contact op

Impossible is Nothing

Bel of mail me