Eigenlijk is het uitleggen van mijn visie heel simpel. Alleen wanneer ik het dan uiteindelijk vertel tegen iemand of meerdere mensen dan betrap ik mezelf er toch op dat ik een uur aan het praten ben. Misschien is het de passie... maar misschien is het gewoon niet zo eenvoudig als dat ik het vind. Als ik het kort moet samenvatten zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken om een gezond en sterk lichaam te krijgen en/of te behouden.

Nu denken jullie natuurlijk allemaal. Ja, dat is toch logisch!! Maar is het allemaal zo makkelijk?! Nee, natuurlijk niet. Daarom kan ik het ook nooit met deze 5 punten afdoen. Want het is tegenwoordig niet makkelijk om wijs te worden uit al die verschillende manieren van “gezond eten/drinken”. En het is al zeker niet makkelijk om te weten wat nou de juiste manier van trainen is. Want moet ik nou cardio doen of krachttraining? En er zijn tegenwoordig zoveel verschillende manieren van krachttraining. Ik snap wel dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Toch ga ik proberen om mijn visie duidelijk te maken, waardoor hopelijk een aantal dingen overzichtelijker en misschien beter toepasbaar worden.

Gezond eten en drinken

Voeding

Wat is nou gezond eten? Het is zo onduidelijk omdat iedereen zijn eigen dingen wilt verkopen en aanprijzen. Het gaat er meer om wie de beste verkooppraatjes heeft dan wie daadwerkelijk het gezondste product aanbiedt. Daarnaast hebben we onderhand 100 verschillende diëten die we kunnen doen en als we dan niet willen diëten, waar moeten we ons dan aan houden. De schijf van vijf? Paleo? De voedingszandloper?

Lees meer

Drinken

Ik kan hier ook weer een heel uitgebreid verhaal gaan schrijven waarom alle dranken zo slecht zijn voor je, maar ik denk dat we allemaal wel weten dat bijna al die dranken slecht voor je zijn. Ik ga namelijk niet eens de discussie meer aan met mensen die zeggen: “Maar ik drink Cola light/zero”. Maar er zitten toch 0 kcal in?! Dat kan kloppen. Maar wat zit er wel allemaal in om het die smaak te geven die je toch graag wilt proeven?! Geloof me, het is allemaal slecht voor het lichaam. Ook de dingen waar we van denken dat het toch eigenlijk best goed is voor je zoals melk, is toch eigenlijk helemaal niet zo goed voor je. Ons lichaam is namelijk helemaal niet gemaakt om melk van de koe te drinken. Ons lichaam kan dat helemaal niet verwerken.

Lees meer

Training

Training vind ik persoonlijk wat anders dan bewegen. Overal op de tv en internet wordt er altijd gezegd: "30 minuten per dag bewegen en dan blijf je gezond en vitaal". Maar hier ben ik het niet helemaal mee eens. Want als ik elke dag 30 minuten wandel en daarbij gezond eet blijf ik misschien wel op gewicht, maar ben ik dan ook gezond en vitaal?!

Maar wanneer train ik dan wel?! En nog belangrijker, wanneer train ik op de juiste manier?! Het is in ieder geval belangrijk om te weten wat je doel is. "HET DOEL BEPAALT DE TOOL"  zeg ik altijd. Daarmee wil ik zeggen dat een bodybuilder een andere manier van trainen heeft dan een wielrenner. En dat iemand die wil aankomen op een andere manier moet trainen dan iemand die wil afvallen. Maar in mijn visie ga ik verder dan het kijken naar een bepaald doel. Ik wil je helpen om een lichaam te krijgen waarbij dat lichaam alles kan wat deze zou moeten kunnen. En ieder lichaam is hiervoor gemaakt!

Lees meer

Bewegen

Zoals ik hierboven al had beschreven zie ik in beweging heel wat anders dan in training. Het is eigenlijk al duidelijk wanneer ik de betekenis opschrijf. Beweging is niet meer dan elke vorm van verplaatsing van een organisme of delen daarvan ten opzichte van de omgeving. Terwijl training spreekt over het aanleren, verbeteren of veranderen van bepaalde vaardigheden. Dit even om duidelijk te maken dat ik het over twee verschillende dingen heb.

Maar waarom is beweging dan zo belangrijk in mijn visie?! Ik denk namelijk dat het lichaam gemaakt is om te bewegen. In de huidige maatschappij waarin we leven wordt alles steeds makkelijker gemaakt zodat we zo min mogelijk hoeven te bewegen. Een paar voorbeelden om te laten zien waar ik op doel. Een auto, bezorgservice voor de boodschappen, een lift, kant en klare maaltijden en zo kan ik natuurlijk nog wel even doorgaan. En natuurlijk ga ik nu heus niet roepen dat je voortaan altijd de auto moet laten staan en alleen nog maar met de fiets of lopend naar je werk kan gaan. Maar kijk jezelf nou eens aan in de spiegel en vraag jezelf eens af: "BEWEEG IK WEL GENOEG?!".

Lees meer

Ontspanning

Mensen denken er vaak niet over na hoe belangrijk ontspanning is wanneer je een gezond en vitaal lichaam wilt hebben. Ik denk dat ontspanning niet kan ontbreken in een dagelijks ritme van arbeid en fysieke inspanning. Zonder af en toe te relaxen en iets te doen voor jezelf zal je lichaam uitgeput raken.

En dat hoeft niet eens door fysieke inspanning te zijn! Wanneer we onszelf constant op de tweede plek zetten zal er een moment komen dat we beseffen dat je jezelf helemaal weggecijferd hebt in je eigen leven. Veel mensen zeggen dan weleens tegen me: “Bij mij komen mijn kinderen toch echt op nummer 1 hoor”. Hoe geweldig ik kinderen ook vind, blijft dat toch een slechte basis.

Lees meer

Rust

Rust is toch weer wat anders dan ontspanning. En met rust bedoel ik in principe niet meer dan de hoeveelheid slaap die je nodig hebt om een gezond en vitaal lichaam te hebben. Sommige mensen zeggen weleens tegen mij: “Ik heb niet meer dan 5 uur slaap nodig per dag, dan ben ik wel uitgerust”. Zoals we bij defensie dan zeggen. Je bent dan inzetbaar! Maar dit is toch echt wat anders dan daadwerkelijk rekening houden met de slaap die je lichaam nodig heeft om te herstellen en optimaal te kunnen functioneren. Ik ben zeker van mening dat ieder lichaam anders is en dat de ene persoon 5 uur slaap nodig heeft om goed te kunnen functioneren, terwijl de ander pas na 9 uur slaap kan functioneren. Maar het blijft een feit dat ieder lichaam 7-9 uur slaap nodig heeft om zolang mogelijk gezond en vitaal te blijven.

Lees meer

Tot slot

Uiteindelijk is het toch weer een behoorlijk verhaal geworden. Als je de tijd hebt genomen om het te lezen dank ik je daarvoor en hoop ik dat je er wat wijzer van bent geworden. Uiteindelijk moet je doen waar je je prettig bij voelt want je leeft maar 1 keer. Maar dit is volgens mij de basis waar iedereen aan moet denken om een gezond en sterk lichaam te hebben en/of te behouden. Als je vragen hebt mag je mij die altijd stellen en dan probeer ik die zo snel en zo duidelijk mogelijk te beantwoorden.

Neem contact op

Impossible is Nothing

Bel of mail me