Robin

robin voor

Waarom ben je eigenlijk ooit aan personal training begonnen?

Dat is eigenlijk een heel persoonlijk verhaal. In de loop van de jaren word je gewoon dikker en dikker. Gaat automatisch. Maar als de je dan na een nierdonatie ook nog door te weinig te bewegen zo dik wordt dat je je normale broek niet meer dicht krijgt, dan is het klaar. Dan moet die knop om…maar hoe? En zo kwam ik na een tip van een collega bij Delphin terecht.

En hoe ging dat dan?

Ik kan me de eerste afspraak na de intake nog wel herinneren. We gaan beginnen. En daar komen ze hoor: de do’s and don’ts van Delphin. Nou, hij heeft gewoon gelijk hoor. In het begin stond ik er nog wat sceptisch in en dacht ik van ‘het zal wel…’. Maar het is echt waar. Personal training valt of staat met wat je er zelf in stopt!

Wat betekent dat in de praktijk?

robin naMijn doel was om binnen de redelijke termijn van 7 maanden 20 kilo af te vallen en vooral ook een nieuwe levensstijl aan te leren. Mijn ervaring is dat dat niet vanzelf gaat. De eerste weken moet je gewoon echt zeg maar hard zijn voor jezelf. Niet alleen die twee keer per week trainen bij Delphin, maar ook ochtendoefeningen en zelf nog minimaal twee keer sporten. En dan ook nog letten op wat je eet en…water drinken.

Wat levert het dan op?

Nu achteraf moet ik zeggen dat het bij elkaar mee is gevallen. Ja, ik heb een maand echt stil gestaan. Echt een dip, maar door de motivatie van Delphin heb ik het toch weer opgepakt. En ja, ik heb veel gezweten, gezucht en gedacht dit kan ik niet, maar als ik nu zie wat mij wel allemaal lukt. Echt ongelofelijk! Ik ben inderdaad die twintig kilo kwijt, voel me krachtiger, heb meer conditie en…weet heel goed wanneer ik weer de verkeerde kant op ga met m’n levensstijl.

En tot slot: helpt zo’n personal trainer als Delphin?

Kort antwoord: ja! Je gaat echt een soort van afspraak met elkaar aan en dat stimuleert. Delphin wil echt dat je er voor gaat. Hij laat dat op allerlei manieren blijken: van subtiele hintjes tot aan gewoon recht voor zijn raap. Wat mij daarbij opviel was dat hij echt niet verwacht dat je net zo’n sportfanaat wordt als hij zelf is. Nee, dat niet, maar hij verwacht wel inzet, enthousiasme en eerlijkheid. Zeggen als iets niet lukt of iets minder gaat en dan samen kijken of en wat je daar aan kan doen. Dat kenmerkt voor mij Delphin als personal trainer: impossibe is nothing…als je dat zelf ook wilt!

Neem contact op

Impossible is Nothing

Bel of mail me